.: Rubriky
plus 1) Poezie a próza
plus 2) Hudba
plus 3) Galerie
mínus 4) Film
mínus 5) Divadlo
plus 6) Věda a technika
plus 7) Mozaika (ostatní)
plus 8) Projekty POSTŘEHU

 .: Chci...
... se stát autorem
... znát lidi kolem Postřehu
... sponzorovat Postřeh
... vložit/upravit článek
Boží Dar
 .: Free MP3 album!
Vinylová budoucnost 2008 Vinylová budoucnost 2007

 .: Články podle data
<<  Červenec  >>
PoÚtStČtSoNe
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      

 .: Online
Stránku si právě čte 19 lidí.
 .: Informace
magazín Postřeh
ISSN 1803-5639
Národní knihovna ČR:
001686222
TOP 15, Fotogalerie
Chata v České KanaděChataUbytování velkých skupinPenzion v Jižních ČecháchPenzion v KunžakuRybařeníJižní ČechyPenzion StrmilovKomorníkChata u rybníka KomorníkaUbytování Česká KanadaKomorníkUbytování v Jižních Čechách
 .: Login

Jméno (přezdívka)
Heslo


Registrace nového čtenáře

 

Komentáře
ke článku: Japonské toulky 5. část - STUDIO GHIBLI (obecně)
(ze dne 28.05.2008, autor článku: Epona)

Jméno (přezdívka): 
E-mail: 
Titulek: 
Čarodějnice létá na: 
(Ochrana proti spamu
doplňte slovo do pole)
 


zbývá znaků:   zapsáno znaků:

    

V rámci komentářů nelze používat HTML tagy.

Pro vložení tučného textu, hyperlinku nebo e-mailové adresy využijte následující značky:
[b]tučné[/b], [odkaz]www.domeny.cz[/odkaz], [email]jmeno@domena.cz[/email]

S vložením komentáře souhlasíte s našimi podmínkami

************** * **************

Japonské toulky 5. část - STUDIO GHIBLI (obecně)
Omlouvám se za odmlku. S největší pravděpodobností nebudu zvládat publikovat pravidelně v úterý. Ale rozhodně nekončím. Tato a nemálo dalších částí bude věnována všeobecným informacím, režisérům, umělcům a filmům z produkce STUDIA GHIBLI.


Minitokyo.Anime.Wallpapers.My.Neighbor.Totoro_86902.jpg

V okamžiku, kdy se na obrazovce, v úvodních titulcích, objeví profil chlupatého tvorečka na modrém poli, můžeme očekávat neopakovatelný zážitek. Neboť to jsou Hyao Miyazaki a Isao Takahata, jedni z nejuznávanějších tvůrců japonského animačního průmyslu, kdo zastřešili originální tvorbu logem s motivem lesního ducha z Miyazakiho filmu, Můj soused Totoro.

Veleúspěšný trojlístek autorů uzavírá Joe Hisaishi, jehož hudba je dokonalá poezie citu, imaginace a nesmírného talentu.

Hisaishi Mononoke

Přezdíváno japonské Walt Disney, předkládá STUDIO GHIBLI náměty, plné nespoutané fantasie a výpravnosti. Nicméně neocenitelná je hluboká lidskost postav, věčné dětství autorů a touha promlouvat k širokému okolí skrze filozofii přírody, lásky a života. Možná právě archetyp ženy hlavní hrdinky dobývá srdce diváků, přestože její tělo je ploché filmové plátno a duše grafit tužky.

mononoke_hime_picture_13.jpg

 

STUDIO GHIBLI vzniklo v roce 1985, kdy byl na trh uveden celovečerní snímek Laputa - Zámek v oblacích. Avšak byla to mateřská společnost Tokuma Shoten, která v roce 1983 nesla kůži na trh s mangou Naušika z Větrného údolí.

Původ slova GHIBLI se datuje mezi léta 1939 - 1945 a v doslovném překladu z italštiny (japonské jee - blee, nebo ji-bu-ri) znamená „horký vítr vanoucí Saharou" a je označením italských průzkumných letounů.

STUDIO je celosvětově uznáváno a působivé originály zakládajících členů patří ke světové špičce a komplexně k nejvyhledávanějším animovaným filmům pro dospělé.

Filmografie:

Naušika z Větrného údolí (1984)
trailer
Laputa - Zámek v oblacích (1986)
trailer
Hrob světlušek (1988)
trailer
Můj soused Tototro (1988)
trailer
Doručovací služba slečny Kiki (1989)
trailer
Šepot srdce (1995)
trailer
Princezna Mononoke (1997)
trailer
Cesta do fantazie (2001)
trailer
Kočičí oplátka (2002)
trailer
Howl's moving castle (2004)
trailer
Příběhy Zeměmoří (2006)
trailer

Porco Rosso; Umi ga kikeoru; Pom Poko; Mí sousedé Jamadovi; Hauru no ugoku širu.

 

 




 .: Služby & akce PT




 

 

(c) Postřeh team 2001 - 2009        postaveno na českém opensource redakčním systému phpRS

 

fotografie

|

grafika

|

hudba

|

literatura

|

umění

|

galerie

|

poezie

|

gramodeska

|

ars polyri

|

věda

|

elektro

|

technika

|

radio

|

bastlení

|

konstrukce

|

schémata

optimalizace PageRank.cz