.: Rubriky
plus 1) Poezie a próza
plus 2) Hudba
plus 3) Galerie
mínus 4) Film
mínus 5) Divadlo
plus 6) Věda a technika
plus 7) Mozaika (ostatní)
plus 8) Projekty POSTŘEHU

 .: Chci...
... se stát autorem
... znát lidi kolem Postřehu
... sponzorovat Postřeh
... vložit/upravit článek
Boží Dar
 .: Free MP3 album!
Vinylová budoucnost 2008 Vinylová budoucnost 2007

 .: Články podle data
<<  Září  >>
PoÚtStČtSoNe
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   

 .: Online
Stránku si právě čte 1 člověk.
 .: Informace
magazín Postřeh
ISSN 1803-5639
Národní knihovna ČR:
001686222
TOP 15, Fotogalerie
Chata v České KanaděChataUbytování velkých skupinPenzion v Jižních ČecháchPenzion v KunžakuRybařeníJižní ČechyPenzion StrmilovKomorníkChata u rybníka KomorníkaUbytování Česká KanadaKomorníkUbytování v Jižních Čechách
adana escort adıyaman escort afyon escort ağrı escort aksaray escort amasya escort ankara escort antalya escort ardahan escort artvin escort aydın escort balıkesir escort bartın escort batman escort bayburt escort bilecik escort bingöl escort bitlis escort bolu escort burdur escort bursa escort çanakkale escort çankırı escort çorum escort denizli escort diyarbakır escort düzce escort edirne escort elazığ escort erzincan escort erzurum escort eskişehir escort gaziantep escort giresun escort gümüşhane escort hakkari escort hatay escort ığdır escort ısparta escort istanbul escort izmir escort kahramanmaraş escort karabük escort karaman escort kars escort kastamonu escort kayseri escort kilis escort kırıkkale escort kırklareli escort kırşehir escort kocaeli escort konya escort kütahya escort malatya escort manisa escort mardin escort mersin escort muğla escort muş escort nevşehir escort niğde escort ordu escort osmaniye escort rize escort sakarya escort samsun escort şanlıurfa escort siirt escort sinop escort sivas escort şırnak escort tekirdağ escort tokat escort trabzon escort tunceli escort uşak escort van escort yalova escort yozgat escort zonguldak escort

 .: Login

Jméno (přezdívka)
Heslo


Registrace nového čtenáře

 

Komentáře
ke článku: Lynda Lemay
(ze dne 17.06.2008, autor článku: Epona)

Jméno (přezdívka): 
E-mail: 
Titulek: 
Čarodějnice létá na: 
(Ochrana proti spamu
doplňte slovo do pole)
 


zbývá znaků:   zapsáno znaků:

    

V rámci komentářů nelze používat HTML tagy.

Pro vložení tučného textu, hyperlinku nebo e-mailové adresy využijte následující značky:
[b]tučné[/b], [odkaz]www.domeny.cz[/odkaz], [email]jmeno@domena.cz[/email]

S vložením komentáře souhlasíte s našimi podmínkami

************** * **************

Lynda Lemay
lyndalemay_maly.jpg Novodobá kanadská šansoniérka.

Zářící hvězda francouzského šansonu*, původem Kanaďanka, rodačka z Quebecu, jejíž popularita roste od počátku 90.let, napsala svou první píseň již v devíti letech. Půvabný francouzský jazyk, melodický hlas a plnost textu ve své dráždivé uštěpačnosti jsou přednosti, které si získaly široký ohlas jak Kanaďanů, tak tradicionálně založených Francouzů, kteří na „svou" dlouhovlasou, jiskrookou Lyndu nedají dopustit.

 

lynda lemay.Jpg

Ukázky:

Un paradis quelque part
(zdroj: http://www.last.fm/music/Lynda+Lemay/+videos/+1-1WJ4eVMyMwI)

Un truc de passage
(zdroj: http://www.last.fm/music/Lynda+Lemay/_/Un+truc+de+passage)

Narozena 25. července 1966 , vyrostla v oblasti řeky St. Lawrence, v Portneuf, v Kanadě. V roce 1995 se provdala za humoristu Patricka Hurda. V mezidobí se plně věnovala hudbě, literatuře a převážně pak poezii. Ve svých osmnácti letech vyhrála místní soutěž se zaměřením na šanson, pokračovala a cit pro melodii a text ji proslavil natolik, že vydala své první album.

 

Diskografie:
• 1990 Nos rêves
• 1994 Y
• 1995 La visite
• 1998 Lynda Lemay
• 1999 Lynda Lemay live
• 2000 Du coq à l'âme
• 2002 les lettres rouges
• 2003 les secrets des oiseaux
• 2005 Un paradis quelque part
• 2006 Un éternel hiver (Folk-Oper)
• 2006 Ma Signature
• 2007 (DVD)

 

*(klasická, lyrická písně kabaretního stylu, převážně francouzského textu)



 .: Služby & akce PT




 

 

(c) Postřeh team 2001 - 2009        postaveno na českém opensource redakčním systému phpRS

 

şehirler arası nakliyat şehirler arasi nakliyat ücretleri

fotografie

|

grafika

|

hudba

|

literatura

|

umění

|

galerie

|

poezie

|

gramodeska

|

ars polyri

|

věda

|

elektro

|

technika

|

radio

|

bastlení

|

konstrukce

|

schémata

optimalizace PageRank.cz